ad

News

Mësojmë dhe respektojmë rregullat në komunikacion

Rrugës  për në shkollë,  duhet të kemi kujdes që të shmangim aksidentet e mundshme, sepse mund të pësojmë lëndime të rënda trupore dhe ta rrezikojmë edhe jetën. Prandaj, ne si fëmijë dhe nxënës të vegjël duhet të kemi më shumë informacione për rregullat dhe shenjat e komunikacionit, të cilat janë të vendosura në rrugë. Për […]

Projekti per HYRJEN dhe NYJET SANITARE

Përshkrimi i projektit Realizimi i projekti për hyrjen nga ana e poshtëme  (jug) në shkollën  fillore “Ismail Qemali f.Nerasht është më se i nevojshëm të realizohet (kuptohet nëse përkrahet nga bashkëfshatarët tanë) sepse me këtët projekt synojmë të zgjedhim dy probleme të kahmotëshme me të cilat ballafaqohen nxënësit dhe të të punësuarit pranë kësaj shkolle […]

Suksesi i nxenesve vazhdon…

Nxenesit  e SHFK “Ismail Qemali” edhe kete vit shkollor morren pjese ne gara rajonale dhe republikane. Vlen te theksohet suksesi i arritur ne keto gara. Ne garat Olimpiada e Plusi-it, nxenesit Rinor Memishi, Anida Rakipi dhe Brikena Shaqiri u shperblyen me mirenjohje per suskesin e arritur ne peseshen e pare poashtu nxenesja Teuta Rexhepi  morri vendin e pare […]

Stresi i nxënësve në procesin edukativo-arsimor gjatë punës me teste

 Stresi i nxënësve në procesin edukativo-arsimor gjatë punës me teste Ekzistojnë disa definicione në lidhje me stresin. Sipas disa psikologëve stresi është një reaksion natyror i organizmit ndaj presioneve të jashtme ngacmuese, mendohet se stresi është trysni mendore (Fjalor i gjuhës shqipe, Grup autorësh 2006). Pra, stresi është gjendje e pakëndshme e zgjimit emocional e […]

Ndikimi i bashkëpunimit me prindër në largimin e stresit në test te nxënësit

nga pedagogu i shkollës     Ndikimi i bashkëpunimit me prindër në largimin e stresit në test te nxënësit Cka më shtyni te merrem me kete problematike ? (Testimi i nxënësve gjatë viti shkollor,garat e nxenënësve ,testimi intern dhe ekstern )   Të gjithë e dimë se shkolla është një insitucion shumë i rëndësishëm për edukimin, rritjen […]

Manifestim me rastin e “Ditës së Ekologjisë”.

Manifestim me rastin e “Ditës së Ekologjisë”. Nxënësit e shkollës sonë morrën pjesë në manifestimin kushtuar “Ditës së Ekologjisë” organizuar nga CED- Tearcë. Manifestimi u organizua me qëlim që nxënësit nga riciklimi i mbeturinave të krijojnë dizajne të ndryshme veshjeje. “Nga mbeturinat në sfilatë mode”. Puna e nxënësve të shkollës sonë u vlerësua me vendin […]

Dita e Ekologjise

Shënimi i ditës së Ekologjisë. Sot në SH.F. “Ismail Qemali”- Nerasht u shënua dita e ekologjisë. Në këtë ditë u bë pastrimi gjeneral i lokaleve të shkollës si dhe u bë mbjellja e disa drunjve dhe fidaneve.                   Me shume foto ne GALERI

Manifestim per 7 dhe 8 Mars

7 Marsi dita e Mesuesit. Te nderuar e te respektuar, mesuesit tone, Gezuar 7 Marsin diten tuaj. Ne kete dite ne ju nderojme ju per punen e kontributin tuaj te madh qe keni dhene, jepni e do te jepni per mesimin e gjuhes sone te paster shqipe te asaj gjuhe qe na e lane amanet […]

Mbledhje e përgjithshme me prindër

Sot me datë 19.02.2016 u mbajt mbledhje e përgjitshme me prindër. Mbledhja u organizua me të gjithë prindërit e nxënësve prej klasës së gjashtë deri në klasën e nëntë dhe me të gjithë arsimtarët që japin mësim në këto klasë. Mbledhja kishte për qëllim informimin më objektiv rreth suksesit dhe sjelljes së nxënësve. Prindërit në […]

Pushimi dimeror

Lajmerohen te punesuarit dhe nxenesit se pushimi dimeror do te jete prej dates  30.12.2015-20.01.2016. Pra: 29 dhjetor ( e marte)  eshte dita e fundit e gjysmevjetorit te pare, 21   janar   ( e enjte)  eshte  dita e pare e    gjysmevjetorit te dyte.   Njeherit, drejtoria e shkolles ju uron festen e Vitit te RI dhe  pushim te kendshem […]